18 december 1964 – ‘K EN W’ VOLLEDIG UITGEBRAND

Den Haag – In het centrum van Den Haag is het Gebouw voor Kunsten en Wetenschappen (kortweg: K en W) volledig uitgebrand. Het zalencomplex was net een paar maanden dicht voor een renovatie. Het pand is in eigendom van de vastgoedhandelaar Zwolsman.

Lees verder: K en W uitgebrand in Den Haag

18 december 1962 – ROTTERDAMSE HAVEN; MET 25.000 SCHEPEN DE GROOTSTE VAN DE WERELD?

Rotterdam – Met de komst van het 25.000ste schip van dat jaar in Rotterdam, vindt de Rotterdamse burgemeester Van Walsum dat het nu zeker is: Rotterdam heeft de grootste haven van de wereld.

Lees verder: Rotterdam in alle opzichten de ‘grootste haven van de wereld’

18 december 1975 – ZILVEREN CAMERA VOOR VINCENT MENTZEL

Rotterdam – De in Rotterdam werkende persfotograaf Vincent Mentzel krijgt een van de belangrijkste prijzen voor de foto-journalistiek: de zilveren camera. Hij krijgt de prijs voor een opvallende foto van premier Den Uyl. Die zit tijdens rellen in Suriname weggescholen achter een bureau, maar belt tegelijkertijd met Nederland om hier een binnenbrandje te blussen. De prijs wordt uitgereikt in Rotterdam.

18 december 2002 – ROTTERDAMSE TERREURVERDACHTEN VRIJGESPROKEN

Rotterdam – De rechtbank in Rotterdam spreekt vier verdachten vrij van betrokkenheid en het voorbereiden van een terroristische aanslag. Drie van de vier waren opgepakt in Rotterdam, twee dagen na de aanslagen in New York. Doel van de aanslag zou de Amerikaanse ambassade in Parijs zijn geweest. Volgens de rechter waren er geen rechtmatige gronden om de mannen op te pakken en hun huizen te doorzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *