18 december 1964 - ‘K EN WVOLLEDIG UITGEBRAND

Den Haag – In het centrum van Den Haag is het Gebouw voor Kunsten en Wetenschappen (kortweg: K en W) volledig uitgebrand. Het zalencomplex was net een paar maanden dicht voor een renovatie. Het pand is in eigendom van de vastgoedhandelaar Zwolsman.

leer más: K en W uitgebrand in Den Haag

 

18 december 1962 – ROTTERDAMSE HAVEN; MET 25.000 SCHEPEN DE GROOTSTE VAN DE WERELD?

Rotterdam - In de haven van Rotterdam is het 25.000ste schip van dit jaar aangemeerd. Het gaat om de Zweede tanker Tosterö. Maar is de haven van Rotterdam daarmee ook de grootste van de wereld, vraagt men zich af in Rotterdam. Burgemeester Van Walsum van Rotterdam zegt dat Rotterdam zeker New York voorbij zal streven. En dat blijkt achteraf ook te kloppen.

 

18 december 1975 – ZILVEREN CAMERA VOOR VINCENT MENTZEL

Rotterdam - De in Rotterdam werkende persfotograaf Vincent Mentzel krijgt een van de belangrijkste prijzen voor de foto-journalistiek: de zilveren camera. Hij krijgt de prijs voor een opvallende foto van premier Den Uyl. Die zit tijdens rellen in Suriname weggescholen achter een bureau, maar belt tegelijkertijd met Nederland om hier een binnenbrandje te blussen. De prijs wordt uitgereikt in Rotterdam.

 

18 december 2002 – ROTTERDAMSE TERREURVERDACHTEN VRIJGESPROKEN

Rotterdam – De rechtbank in Rotterdam spreekt vier verdachten vrij van betrokkenheid en het voorbereiden van een terroristische aanslag. Drie van de vier waren opgepakt in Rotterdam, twee dagen na de aanslagen in New York. Doel van de aanslag zou de Amerikaanse ambassade in Parijs zijn geweest. Volgens de rechter waren er geen rechtmatige gronden om de mannen op te pakken en hun huizen te doorzoeken.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.