02 mei 1937 – VERKEERSCHAOS BIJ EERSTE INTERLAND IN DE KUIP

Rotterdam – Tijdens de eerste interland in de Kuip (Nederland – België 1-0) ontstaat er een verkeerschaos in de stad. Auto’s staan rijendik op sommige wegen en de meeste voetbalfans komen pas halverwege de wedstrijd aan in het stadion. De stad is met alleen de Koningsbrug duidelijk niet gebouwd voor een wedstrijd met 60.000 toeschouwers.

Lees verder: Chaos in Rotterdam bij eerste interland in de Kuip

 

02 mei 1456 – ORDE VAN GULDEN VLIES BIJ ELKAAR IN DEN HAAG

Den Haag – In de Ridderzaal in Den Haag begint de bijeenkomst (‘kapittel’) van de Orde van het Gulden Vlies, een orde waar alleen de hoge adel lid van kan zijn. Onder leiding van Filips de Goede worden er kerkdiensten gehouden. Er zijn 35 leden van de Orde aanwezig.

 

02 mei 1993 – BOMMELDING BIJ DORDRECHT´90 – PSV

Rotterdam – De wedstrijd tussen Dordrecht ’90 en PSV wordt halverwege gestaakt, omdat er bij de politie in Dordrecht een anoniem telefoontje was binnengekomen over een bom in het stadion. De autoriteiten nemen het serieus op en laten spelers en supporters het stadion verlaten. PSV staat op dat moment met 0-1 voor. Een paar weken later wordt de wedstrijd uitgespeeld (2-2). Dat puntverlies van PSV is genoeg om Feyenoord kampioen te laten worden.

Lees verder: Eredivisiewedstrijd Dordrecht’90 – PSV gestaakt na bommelding

 

02 mei 2004 – SCHEURING BINNEN NIEUWE FUSIEKERK PKN

Boven-Hardinxveld – Wat een mooie dag had moeten zijn voor de nieuwe fusie-kerk PKN (Protestantse Kerk Nederland) loopt in sommige plaatsen uit op een pijnlijke situatie. Sommige gemeenten weigeren op principiële gronden mee te gaan met de nieuwe kerk en scheiden zich af. Op die manier is de Hersteld Hervormde Kerk ontstaan. Dat houdt wel in dat ze geen gebruik kunnen maken van de kerkgebouwen. Op sommige plaatsen wordt de dienst op een ongebruikelijke plek gehouden, zoals in Boven Hardinxveld, waar de dienst plaatsvindt in een timmerfabriek.

 

02 mei 2014 – VOLKERT VAN DER G. ONDER VOORWAARDEN VRIJGELATEN

Rotterdam – Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn, wordt na tweederde van zijn straf vrijgelaten. Diezelfde avond wordt er in Rotterdam nog een stille tocht/protestmars gehouden in het centrum van Rotterdam. Staatssecretaris Teeven heeft nog meerdere keren geprobeerd de vervroegde vrijlating tegen te houden, maar dat was tevergeefs. De vrijlating is wel aan eisen verbonden. Die eisen weet Van der G. in de jaren daarna bijna allemaal van tafel te krijgen via de rechter.