01 mei 2003 – SS ROTTERDAM VAN SLOOP GERED

Rotterdam – Het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn, het SS Rotterdam, is gered van de sloop. Joep van den Nieuwenhuijzen van RDM heeft het schip gekocht. Het Havenbedrijf staat garant voor het aankoopbedrag. Het schip is in 1997 uit de vaart genomen en daarna verkocht aan een cruisemaatschappij op de Bahama’s. Maar dat bedrijf ging failliet en het SS Rotterdam dreigde gesloopt te worden. Het schip komt nu weer terug naar Rotterdam en daar moet het een hotel/restaurant worden.

01 mei 1911 – EERSTE VROUW IN DIENST BIJ POLITIE

Rotterdam – Voor het eerst treedt er een vrouw in dienst bij de Nederlandse politie. Haar naam is Dina Sanson en ze gaat aan de slag in Rotterdam. Ze houdt zich vooral bezig met het groeiende prostitutieprobleem in de stad en de bescherming van kinderen.

01 mei 1975 – DORDTS PROTEST TEGEN RODE VLAG OP 1 MEI

Dordrecht – Het college van Burgemeester en Wethouders neemt het omstreden besluit om op 1 mei een rode vlag op de top van het Stadskantoor te hijsen. De NOS komt zelfs beelden maken, als om half negen de vlag in top wordt gehesen. Een stel jongeren is het daar niet mee eens en bedenkt een plan. Drie van hen leiden de aandacht af in de hal en twee andere klimmen het dak op. Daar pakken ze de vlag en gaan er met de brommer weer vandoor.

Rode Vlag. Foto: Pixabay

Lees verder: Dordtse scholieren stelen omstreden rode vlag van Stadskantoor

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *