03 mei 1981 – AZ WORDT LANDSKAMPIOEN IN DE KUIP

Rotterdam – Dankzij een 5-1 overwinning op Feyenoord in De Kuip wordt AZ landskampioen. Erg blij is het Feyenoord-publiek daar niet mee, want de AZ-spelers worden bekogeld met zitkussentjes. Het landskampioenschap komt vlak voor de dubbel finale van de UEFA-cup tegen Ipswich Town.

 

03 mei 1536 – GROOT DEEL VAN DELFT IN DE AS GELEGD BIJ STADSBRAND

Delft – Een groot deel van het oude Delft gaat in vlammen op, vermoedelijk na blikseminslag in de Nieuwe Kerk. In drie dagen tijd wordt meer dan de helft van de stad in de as gelegd. Onder meer het gemeentearchief wordt verwoest, waardoor veel oude informatie verloren gaat. De Nieuwe Kerk moet grotendeels opnieuw opgebouwd worden. De verhalen dat sommige stenen zwartgeblakerd zijn door de stadsbrand klopt niet, omdat die stenen pas na de brand geplaatst zijn.

 

03 mei 2001 – ROTTERDAMSE IMAM IN OPSPRAAK DOOR HOMO-UITSPRAKEN

Rotterdam – Volgens de Rotterdamse imam El Moumni (Annasr-Moskee) is homoseksualiteit een afwijking en een ziekte. Dat zegt hij in een interview met NOVA. Aanleiding voor het interview is de recente golf van geweld tegen homoseksuelen. Dat geweld keurt de imam wel af. Justitie vervolgt de imam, maar haalt twee keer bakzeil omdat de imam zich beroept op religieuze teksten.

 

03 mei 2014 – WINKELCENTRUM ZWIJNDRECHT GAAT DEELS IN VLAMMEN OP

Zwijndrecht – Een felle en hevige brand verwoest een deel van winkelcentrum Noord in Zwijndrecht. De brand is ontstaan in een afvalcontainer en sloeg daarna over naar een winkelpand. Vier zaken zijn helemaal verloren. Volgens burgemeester Schrijer van Zwijndrecht is de brand waarschijnlijk aangestoken.