20 april 1988 – HARDE CONFRONTATIE ACTIEVOERENDE SCHIPPERS EN MOBIELE EENHEID

Rotterdam – Binnenvaartschippers die boos zijn over nieuwe regels, waarbij zij gepasseerd kunnen worden, blokkeren het Rotterdamse veevoerbedrijf Granaria. Het komt tot twee harde confrontaties met de politie. In de ochtend wordt een agent mishandeld. Later komt de politie terug met een groot peloton van de Mobiele Eenheid. Er ontstaat een kleine veldslag, bovenop twee duwbakken. Het duurt nog zeker twee maanden voordat het conflict met minister Smit-Kroes uit de wereld is.

Een fragment van Radio Rijnmond van 20 april 1988:

Het conflict over ‘Granaria’ zou nog maanden aanhouden. In juni ging het weer mis bij Gorinchem. Daar blokkeerden honderden binnenvaartschippers de rivier. Hoe dat ging lees je hier:

Lees verder: Merwede geblokkeerd door honderden boze binnenvaartschippers

20 april 1903 – EERSTE VROUWELIJKE ADVOCAAT VAN NEDERLAND

Rotterdam – Adolphine Kok is benoemd tot eerste vrouwelijke advocaat van Nederland. De Rotterdamse is drie weken geleden nog gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden. Samen met haar verloofde Jan van den Hoek start ze een advocatenkantoor aan de Korte Hoogstraat. In de eerste jaren heeft ze vooral vrouwelijke cliënten en houdt ze zich bezig met huwelijksrecht.

20 april 1985 – LETTERKUNDIG MUSEUM IN DEN HAAG GEOPEND

Den Haag – Minister Brinkman en schrijver W.F. Hermans houden een toespraak op de dag dat in Den Haag het Letterkundig Museum wordt geopend. Het museum werd in de 32 jaar ervoor als archief gebruikt, maar heeft sinds deze dag ook een expositieruimte. Daarin is onder meer een overzichtstentoonstelling te zien over de Nederlandse literatuur sinds 1750.

20 april 1985 – WERELDRECORD BIJ MARATHON ROTTERDAM

Rotterdam – De Marathon van Rotterdam heeft een fikse imagoboost gekregen, doordat op het vlakke parcours in de havenstad het wereldrecord is verbroken. De Olympisch Kampioen Carlos Lopes weet in de vijfde editie een tijd neer te zetten van 2:07:11. Dat was bijna een minuut sneller dan het vorige record. Zijn recordtijd blijft staan tot in 1988. Toen liep de Ethiopiër Densamo op hetzelfde parcours een snellere tijd.

20 april 2016 – ROTTERDAM VOOR MILJOENEN OPGELICHT MET POPPODIUM WATERFRONT

Rotterdam – Een exploitant en een aannemer hebben de gemeente Rotterdam voor 8 miljoen euro opgelicht, zegt wethouder Schneider. Rekeningen voor verbouwingen die nooit zijn uitgevoerd worden betaald door de gemeente. Sommigen worden zelfs meerdere keren ingediend en betaald. Ook een ambtenaar zou in het complot zitten.