21 april 1995 – KABINETSBESLUIT: DE BETUWELIJN KOMT ER

Giessenburg – Het kabinet komt met het besluit om de Betuwelijn aan te leggen. De bouw moet eind 1996 beginnen. Dat houdt wel in dat tientallen mensen, die nu nog bij het tracé wonen, moeten verhuizen. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij Barendrecht en bij Schelluinen. Er worden maatregelen genomen, om overlast tegen te gaan, maar niet alle voorstellen gaan door. Een ondertunneling bij Hardinxveld-Giessendam gaat bijvoorbeeld niet door. Onder de Giessen komt wel een tunnel.

21 april 2011 – EERSTE VERSIE VAN ‘THE PASSION’ IN CENTRUM VAN GOUDA

Rotterdam – Nederland maakt kennis met een nieuwe Paas-traditie: de Passion. Het paasverhaal wordt in een soort musical-vorm nagespeeld in en om een groot plein in een Nederlandse stad. Gouda wordt als eerste uitgekozen, met Syb van der Ploeg (voormalig zanger van De Kast) als Jezus. In 2012 kom de voorstelling naar Rotterdam, een jaar later is Den Haag aan de beurt.

21 april 2013 – ‘FRAUDE MET TOESLAGEN DOOR BULGAREN IN ROTTERDAM EN DORDT’

Dordrecht/Rotterdam – Uit onderzoek van KRO-Brandpunt blijkt dat Bulgaren op grote schaal fraude plegen in Nederland. Ze komen met busladingen naar Nederland, vooral Rotterdam, Dordrecht en Tiel, om zich in te laten schrijven. Vervolgens vragen ze allerlei toeslagen aan. De Bulgaren gaan terug naar huis en Bulgaarse bendes innen het geld. De fraude wordt mogelijk gemaakt omdat de Belastingdienst pas achteraf de toeslagen controleert.