20 januari 1968 – RAVAGE DOOR SHELL-EXPLOSIE IN HOOGVLIET EN PERNIS

Hoogvliet – Bij Shell-Pernis zijn bij een explosie twee medewerkers omgekomen. De schade aan het bedrijf is enorm. In het vlakbij gelegen Hoogvliet en Pernis zijn bij duizenden woningen de ruiten gesprongen door de drukgolf. “De glassplinters zaten als punaises aan de andere kant van de kamer in de muur”, omschrijft een bewoner.

Lees verder: Vuurzee bij Shell Pernis na explosie op raffinaderij

20 januari 1981 – CHINA HAALT UIT NA OMSTREDEN DUIKBOTENORDER VAN TAIWAN

Rotterdam – Als Nederland akkoord gaat met de bouw van twee duikboten voor Taiwan, door RSV, is China daar niet blij mee. De duikbotenaffaire is geboren.

Er komen tegenmaatregelen en die zijn niet misselijk. Zo mogen Chinese schepen geen reparaties meer laten uitvoeren. Contracten met Shell worden opgezegd en er wordt al gesproken over het verplaatsen van de handel naar steden als Antwerpen, Hamburg of Bremen.

Lees verder: Rotterdam eerste slachtoffer van duikbotenaffaire RSV; geen Chinese schepen meer naar Rotterdamse dokken

20 januari 1941 – CONTACT TUSSEN NOORD EN ZUID DOOR MAASTUNNEL

Rotterdam – Het schiet op met de bouw van de Maastunnel in Rotterdam. Ingenieur Van Bruggen loopt als eerste door de tunnelbuis van noord naar zuid. Het zou nog meer dan een jaar duren voordat het eerste verkeer door de tunnel raast.

20 januari 1986 – NOOIT MEER VERHALEN VAN EEN ‘HEER VAN STAND’

Rotterdam –  In NRC Handelsblad verschijnt de laatste aflevering van de Bommelsaga, de verhalen van Olie B. Bommel, door Rotterdammer Marten Toonder. Het gaat om de laatste aflevering van Het einde van eindeloos. Het eerste verhaal van Olie B. Bommel verscheen in 1941. Zijn laatste verhaal ‘Heer Bommel en het einde van eindeloos’ is het 177ste verhaal van Toonder. ‘Ik heb het nu meer dan vijfitg jaar gedaan en ik stop liever op een moment dat alles nog goed gaat’, zegt de schrijver.

20 januari 2012 – AGENTEN STRANDRELLEN DEFINITIEF NIET VERVOLGD

Hoek van Holland – Twee politieagenten die betrokken waren bij de schoten die gelost werden bij de strandrellen in Hoek van Holland, worden daarvoor niet vervolgd. Bij de strandrellen werd de 19-jarige Robby van der Leeden door politiekogels om het leven gebracht. De ouders van Robby hadden bij het Gerechtshof geëist dat de agenten vervolgd zouden worden, maar volgens het Hof heeft justitie terecht besloten dat de agenten niet voor de rechter hoeven te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *