19 janauri 1994 – ZAKJES GIF SPOELEN AAN LAND BIJ WASSENAAR, KATWIJK, NOORDWIJK

Op meerdere plekken lang de Noordzee spoelen zakjes landbouwgif aan op het strand. De zakjes met Apron Plus (bestrijdingsmiddel) zijn afkomstig van een Frans schip, dat wat containers was verloren in het Kanaal. Één container dreef af en ging open voor de Nederlandse kust. Vooral net ten  noorden van Wassenaar spoelen veel zakjes aan. Vrijwilligers ruimen uiteindelijk 150.000 zakjes op. De stranden zijn ongeveer een week dicht.

Lees verder: Duizenden zakjes gif aangespoeld op Hollandse stranden

19 januari 1948 – ROTTERDAM OFFICIEEL ‘STERKER DOOR STRIJD’

Koningin Wilhelmina kent het motto ‘sterker door strijd’ officieel toe aan de stad Rotterdam. Dat laat ze in een telegram aan burgemeester Oud weten. Dat heeft de stad te danken aan ‘de moed en kracht waarmee de bevolking van Rotterdam alle beproevingen van de oorlog heeft gedragen en het belangrijke aandeel dat zij heeft genomen in de bevrijding van het vaderland.’

Hoe het Rotterdamse motto tot stand is gekomen lees je verder op de website van RTV Rijnmond.

19 januari 2007 – FEYENOORD ZWAAR GESTRAFT VOOR RELLEN NANCY

Rotterdam – De beroepscommissie van de Europese voetbalbond heeft Feyenoord uit het UEFA-bekertoernooi gezet. Directe aanleiding is de ongeregeldheden rondom de wedstrijd Nancy-Feyenoord (november 2006). De wedstrijd werd gestaakt vanwege rellen op de tribune en ook in de stad was het onrustig. Tottenham Hotspur gaat door de uitsluiting van Feyenoord door naar de volgende ronde, zonder te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *