22 juni 1939 – ROTTERDAMSE SCHIE GAAT VERDWIJNEN

Rotterdam – De Rotterdamse gemeenteraad gaat akkoord met het plan om het laatste stuk van de Rotterdamse Schie in het centrum te dempen. Het gaat om het stuk tussen het Stadhoudersplein en het Hofplein. Op die manier komt er een brede autoweg richting Den Haag. Uiteindelijk wordt de Schie gedempt met het puin dat overbleef na het bombardement op Rotterdam van 1940.

22 juni 1992 – MARINIERS IN ACTIE TEGEN OVERLASTGEVENDE JUNKS VAN ‘PERRON 0’

Rotterdam – Een groep mariniers-in-opleiding van de Van Ghent-kazerne in Rotterdam probeert de omgeving van Rotterdam Centraal junk-vrij te maken. Volgens de geruchten zou even daarvoor een vriendin van een van de soldaten zijn lastiggevallen door een van de junks van perron 0. De actie lukt niet, omdat de politie heel snel (mogelijk getipt) ter plaatse is. De meeste mariniers weten te ontsnappen, omdat taxichauffeurs bij Rotterdam Centraal ze een helpende hand bieden.

Lees verder: Mariniers in actie tegen junks van ‘perron 0’

22 juni 2000 – MEISJE VERMOORD IN SCHIEDAMS BEATRIXPARK

Schiedam – In het Beatrixpark wordt de tienjarige Nienke om het leven gebracht. Haar vriendje Maikel wordt neergestoken, maar blijft in leven. Voor de moord wordt in eerste instantie Cees B. veroordeeld, maar later blijkt hij onschuldig te zijn. De zaak krijgt daardoor veel aandacht, door de opeenstapeling van blunders bij de politie en bij justitie.

Lees verder: Meisje op brute wijze vermoord in park in Schiedam