24 juni 1983 – PENSIOENFONDS ABP IN OPSPRAAK

Rotterdam/Den Haag – Het ABP, het pensioenfonds voor de ambtenaren, komt in opspraak vanwege dubieuze beleggingen. Sommige gebouwen zijn aangekocht via tussenpersonen, die daar veel geld aan verdiend hebben. Projecten die genoemd worden zijn een kantorencomplex aan de Weena en het winkelcentrum Babylon in Den Haag.

 

24 juni 1964 – IMPOSANT DEBUUT ONBEKENDE ANDRÉ VAN DUIN

Rotterdam – Zo’n 8 miljoen mensen kijken op 24 juni 1964 hoe een 17-jarige Rotterdamse jongen, André van Duin, de show steelt in het talentenprogramma ‘Nieuw‘ Oogst’. Hij treedt op met een bandparodie. Na het optreden wordt hij meteen op veel plekken gevraagd om op te treden. Het is het begin van een lange en imposante carrière.

24 juni 1981 – EXPLOSIE OP ERTSTANKER IN ROTTERDAMSE HAVEN

Rotterdam – Op de Griekse tanker Agios Ioannis in de Rotterdamse haven vindt een explosie plaats. In het 300 meter lange schip ontstaat een gat van 100 meter breed. Vijf Britse onderhoudsmonteurs overleven de klap niet. De ontploffing vond plaats vlakbij de Gulf Raffinaderij. Brokstukken van het schip komen vlakbij de tanks van Gulf terecht.

 

24 juni 2013 – SPIJKENISSER ZIEKENHUIS FAILLIET

Spijkenisse – Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is failliet. Het ziekenhuis heeft een enorme schuldenlast (30 miljoen euro). Overnamegesprekken liepen op niets uit. De 800 medewerkers komen op straat te staan. De problemen ontstonden een jaar eerder, toen bleek dat de sterftecijfers van de afdeling cardiologie in 2010 onverwacht hoog waren. De sluiting van die afdeling kostte het ziekenhuis veel geld. Ook bleven daarna veel patiënten weg.