25 juni 1949 – SVV WINT EERSTE SUPERCUPWEDSTRIJD IN NEDERLAND

Schiedam – Vanwege het 40-jarig bestaan van de KNVB wordt er een wedstrijd gespeeld tussen de landskampioen SVV en de bekerwinnaar Quick Nijmegen. In het Goffertstadion (20.000 toeschouwers) wint SVV met 2-0. De doelpunten worden gemaakt door Schrumpf en Köneman. Het duurde tot 1991 voordat de Supercup een vervolg krijgt.

“Het was een interessante strijd, waarin aanvankelijk de techniek van SVV overheerste. Langzamerhand paste Quick zich aan en zo kon de score tot rust blank blijven. In de tweede helft was er weinig krachtsverschil, totdat de Schiedammers plotseling op dreef kwamen en Quick de wet van de sterkste moest ondergaan” (De Tijd, 27-06-1949)

 

25 juni 1998 – MEGAFUSIE PAKHOED EN OMMEREN IN ROTTERDAM GAAT NIET DOOR

Rotterdam – De geplande fusie tussen de Rotterdamse tankopslagbedrijven Pakhoed en Van Ommeren gaat niet door. Beide partijen zouden te groot worden in Noordwest-Europa en daarom eist Brussel dat er onderdelen worden afgestoten. Welke dat worden is het breekpunt van de discussie. Pas een jaar later worden de partijen het eens en wordt Vopak opgericht. Er wordt onder meer besloten dat de terminal in de Botlek wordt verkocht aan Odfjell.