25 november 1967 – BEELDHOUWER OSSIP ZADKINE (77) OVERLEDEN

Parijs/Rotterdam – In zijn woonplaats Parijs is de Frans-Russische beeldhouwer Ossip Zadkine (77) overleden. Hij is in Nederland vooral bekend van het beeld ‘De Verwoeste Stad’ op het Plein 1940. Dat beeld geeft de stad Rotterdam weer na het bombardement van door de Duitsers.

25 november 1956 – SUEZCRISIS LEIDT TOT AUTOLOZE ZONDAG

Regio – Door de Suezcrisis (oorlog in de Sinaï-woestijn tussen Egypte en Israel) ontstaat er een olie-tekort (de olie kon niet door het Suez-kanaal). In de periode tot en met eind januari is het niet toegestaan om op zondag te rijden, tenzij er een ontheffing is afgegeven. Nederland houdt zich netjes aan de regels, want er wordt streng gecontroleerd. In Rotterdam worden relatief de meeste boetes uitgedeeld; 13 stuks. In Amsterdam vier, in Den Haag 3.

https://www.youtube.com/watch?v=QulZYi8nCI0

 

25 november 2000 – KLIMAATCONFERENTIE IN DEN HAAG MISLUKT

Den Haag – Een meerdaagse klimaattop in Den Haag levert geen resultaat op. Op 25 november, bij de sluiting van de top en een dag later dan gepland, is zelfs een gezamenlijke slotverklaring niet mogelijk. Er hadden vervolgafspraken gemaakt moeten worden over het Kyoto-verdrag van 1997, over de uitstoot van CO2. Vooral de Amerikanen en Japanners liggen dwars.

25 november 2001 – PIM FORTUYN: ‘AT YOUR SERVICE’

Rotterdam – De Rotterdamse oud-hoogleraar Pim Fortuyn presenteert zich als de lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Hij eindigt zijn toespraak met ‘At your service’, iets dat daarna onlosmakelijk met hem verbonden wordt. Op het congres wordt Fortuyn met overgrote meerderheid gekozen tot lijsttrekker.