24 november 1984 – DORDTSE TORENS OPGEBLAZEN

Dordrecht – In Dordrecht worden de vier schoorstenen van de oude elektriciteitscentrale opgeblazen. Ze vallen netjes om op het terrein van de oude centrale. Er kijken duizenden mensen toe.

 

24 november 1965 – GESTRAND SCHIP TREKT VEEL BEKIJKS

Ter Heijde – Duizenden mensen hebben een kijkje genomen op het strand van Ter Heijde waar die ochtend het vrachtschip Ping An uit Hong Kong is gestrand. Het schip lag de avond ervoor voor anker, voor de monding van de Nieuwe Waterweg. Het schip had motorproblemen en toen het anker brak kon het verder niets doen.

 

24 november 1982 – DE GEBOORTE VAN HET POLDERMODEL IN WASSENAAR

Wassenaar – Werkgevers- en werknemersorganisatie sluiten in Wassenaar een akkoord over loonmatiging. Het Akkoord van Wassenaar wordt daarna ook wel gezien als de geboorte van het Poldermodel. Het akkoord was nodig omdat de overheid had gedreigd om de loonontwikkelingen te bevriezen. De afspraken werken en worden in het buitenland ‘The Dutch Miracle’ genoemd.

 

24 november 2012 – ONGEWAPENDE JONGEN DOODGESCHOTEN OP HOLLAND SPOOR

Den Haag – Op Station Holland Spoor in Den Haag schiet een agent de 17-jarige Rishi dood. Op het station was iemand bedreigd en het latere slachtoffer wordt gemaand stil te staan. Als hij naar een jas- of broekzak grijpt, schiet de politie. Uiteindelijk blijkt dat Rishi niet gewapend was.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.