SPIJKENISSE – Langs de Malledijk bij Spijkenisse is vanmorgen het lichaam van een zwaargewonde vrouw aangetroffen. Ze lag in het ijskoude water. De politie tast nog in het duister als het gaat om wat de vrouw is overkomen.

De politie was getipt dat er een fiets op het ijs, onderaan de dijk lag. Een politiehond vond het lichaam van de vrouw, in een sloot achter een huis langs de Malledijk. Het slachtoffer is gereanimeerd en in kritieke toestand naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht.

Het slachtoffer is een 43-jarige vrouw uit Spijkenisse. Ze was onderweg naar de sociale werkplaats, waar ze werkzaam, was.

De politie is nog bezig met onderzoek op de vindplaats. Er is nog niemand aangehouden. Volgens een woordvoerder van de politie is het nog compleet onduidelijk wat de vrouw is overkomen.


Hoe ging het verder?

Het slachtoffer heeft een naam: Nanda Kerklaan. In het Erasmus MC raakt ze in coma en vijf dagen na de vondst overlijdt ze aan haar verwondingen.

De politie heeft dan nog geen duidelijkheid over de doodsoorzaak. De vriend van Nanda Kerklaan roept getuigen op zich te melden bij de politie, maar niemand heeft iets gezien.

Een verkeersongeluk wordt niet uitgesloten, ook niet na sectie. De politie houdt dan vast aan het scenario dat de vrouw ten val is gekomen en met hersenletsel naar de sloot is gekropen.

Omwonenden geloven niets van een ongeluk.

“Onze overtuiging was dat het geen verkeersongeluk was. Niet alleen omdat de fiets en Nanda zo ver uit elkaar lagen. Maar ze had ook geen verwondingen aan het onderlichaam. Daardoor leek het ons heel onwaarschijnlijk dat ze was aangereden door een auto of zelf met de fiets was onderuit gegaan”

Bewoner Ooms in 2015 tijdens opnamen voor een documentaire van RTV Rijnmond.

Na drie maanden wordt het onderzoek van de politie afgesloten.

Een half jaar later verdwijnt Farida Zargar als ze over de Malledijk naar huis fietst. Ondanks een grote zoekactie, blijft de vrouw spoorloos.

Bij een huiszoeking, anderhalf jaar later (oktober 2011) ziet een agent het paspoort liggen van Farida Zargar. Later wordt ook de afgezaagde voet van Farida gevonden in de schuur van Patrick S.

Patrick S. wordt opgepakt voor de verdwijning van de vrouw. Enkele weken later wijst hij de plek aan waar Farida begraven ligt.

Als een gesprek van Patrick S. met zijn zus wordt afgeluisterd, blijkt dat hij ook verantwoordelijk was voor de dood van Nanda Kerklaan.

Patrick S. krijgt vervolgens al snel de bijnaam ‘Monster van het Mallebos’. Later blijkt dat hij, samen met een vriend, Timothy S., in 2011 nog een Poolse man heeft beroofd en mishandeld. Het slachtoffer werd met een ijzeren staaf op zijn hoofd geslagen, maar overleefde dat.

Tegenover een politie-informant heeft Patrick S. verklaard dat hij vijf vrouwen heeft vermoord. Een daarvan zou Joke Lorsé zijn, die in een bos bij Simonshaven werd gevonden. In die zaak is Ernst L. tot 9 jaar cel veroordeeld.

Tegen Patrick S. wordt levenslang geëist. Hij krijgt in hoger beroep uiteindelijk 25 jaar cel en tbs.

Bronnen:

Rijnmond – 28-01-2010 – Veel raadsels rond vrouw in water Spijkenisse

Rijnmond – 03-02-2010 – Vrouw die in water lag dinsdag overleden

Crimesite – 25-07-2013 – Patrick S. veroordeeld tot levenslang

Auteur: Dave Datema (met medewerking van Sjoerd Bootsma)

Gepubliceerd op: 27-01-2020

Verhaalnummer: 136

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *