07 mei 1945 – ROTTERDAMSE BURGEMEESTER OUD IN ERE HERSTELD

Rotterdam – Burgemeester Oud wordt opnieuw geïnstalleerd als burgemeester van Rotterdam. Hij moest tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsmaken, maar bleef op de achtergrond wel betrokken bij stadszaken. Op 6 mei hijst Oud de vlag voor zijn huis en hij krijgt dan een ovationeel applaus. Een dag later wordt hij met een auto opgehaald bij zijn huis om opnieuw geïnstalleerd te worden als burgemeester.

Burgmeester Oud van Rotterdam toegejuichd, een dag voordat hij opnieuw geïnstalleerd wordt (06-05-1945). Foto: J. van Rhijn

07 mei 1970 – FEYENOORD GEHULDIGD OP COOLSINGEL NA WINST EUROPACUP

Rotterdam – Meer dan 100.000 feestvierende mensen staan op Hemelvaartsdag op de Coolsingel om Feyenoord te huldigen. De huldiging is iets uitgesteld, omdat het vliegtuig moest uitwijken naar Schiphol. Op Zestienhoven stonden er teveel mensen bij de landingsbaan.

07 mei 2005 – EEN BIZARRE MIDDAG OP SPANGEN; TRAINER BLIJFT AAN NA FATAAL ONGELUK

Rotterdam – Op het moment dat ‘het ontslag van trainer Mike Snoei’ van Sparta in de lucht hangt, komt het nieuws binnen dat hoofd jeugdopleidingen Rob Kiebert (en beoogd opvolger van Snoei) is omgekomen bij een ongeluk. Het ontslag gaat niet door. Snoei wordt op 26 mei alsnog ontslagen. Sparta wordt op één punt geen kampioen en promoveert alsnog via de nacompetitie.

07 mei 2006 – POLITIE PIJNACKER GAAT TEKEER NA RELLETJES

Pijnacker – In de nacht van 6 op 7 mei breken in Pijnacker relletjes uit in een feesttent aan de Sportlaan, na een optreden van rapper Ali B. Volgens bezoekers van het feest, ging de politie veel te veel tekeer. Honden werden losgelaten op mensen, die soms juist van de rellen wegliepen, mensen die niks met de gebeurtenissen te maken hadden kregen klappen. Vier agenten worden vervolgd; één van hen krijgt een boete, de rest wordt vrijgesproken.

07 mei 2017 – FEYENOORD GEEN KAMPIOEN; RELLEN OP COOLSINGEL

Rotterdam – Als Feyenoord onverwacht de kampioenswedstrijd tegen Excelsior verliest (3-0), breken er rellen uit op de Coolsingel. Op de dag zelf worden er tientallen mensen opgepakt en ook in de weken erna volgen tientallen arrestaties. De ongeregeldheden zijn voor burgemeester Aboutaleb geen reden om een eventuele huldiging op voorhand al te schrappen, als Feyenoord een week later alsnog kampioen kan worden.