13 januari 1916 – GROTE WATEROVERLAST IN ZUID-HOLLAND

Dordrecht – Door een stormvloed in combinatie met hoge waterstanden in de Nederlandse rivieren, lopen delen van de Provincie Zuid-Holland binnen. Rotterdam, Dordrecht, Ridderkerk en Maassluis staan gedeeltelijk onder water. Datzelfde geldt voor een groot deel van de Biesbosch. Het is niet zo erg als de schade in Noord-Holland, Friesland en Overijssel. Daar vielen 19 doden.

13 januari 1968 – VUURZEE IN DE BOTLEK

Rotterdam – Bij het tankopslagbedrijf Pakhoed ontstaat brand in een tank met kerosine. De vlammen gaan 50 meter de hoogte in. De brandweer moet alle zeilen bijzetten, om te voorkomen dat het vuur overslaat op een van de andere tanks. Een week later is het weer raak, maar dan bij Shell Pernis, met een enorme explosie.

Brand bij Pakhoed. Foto: Ary Groeneveld/Gemeentearchief Rotterdam

Lees verder: Vuurzee bij kerosinetanks Pakhoed in de Botlek

13 januari 2004 – LEERLING SCHIET RECTOR TERRA COLLEGE DOOD

Den Haag – Op het Haagse Terra College schiet een leerling van de school de 49-jarige conrector Hans van Wieren dood. De conrector zou op 14 januari een gesprek hebben met de moeder van Murat D. over zijn wangedrag. Na een korte ruzie schiet de leerling de conrector door het hoofd.

13 januari 2011 – IMAX STORT DEELS IN

Rotterdam – Tijdens sloopwerkzaamheden aan de oude IMAX-bioscoop komt een deel van het gebouw naar beneden. Sommige auto’s worden geraakt. Een dag later, als de werkzaamheden hervat worden, gaat het weer mis.

Lees verder: Deel IMAX-theater Rotterdam stort in bij sloopwerkzaamheden