13 juni 1984 – KAMER AKKOORD MET PLAATSING KRUISRAKETTEN

Den Haag – In de Tweede Kamer wordt het voorstel van het kabinet over plaatsing van kruisraketten bij Woensdrecht aangenomen, weliswaar met kleine meerderheid. Het debat was heftig en in de aanloop hebben meer dan een half miljoen mensen gedemonstreerd tegen het ‘kernwapenbesluit’ en zijn miljoenen handtekeningen ingeleverd. Het debat moet zelfs onderbroken worden nadat een demonstrant de kamer binnendringt. Na maandenlange onderhandelingen wordt afgesproken dat als er een akkoord tussen de VS en Rusland komt, het aantal kruisraketten niet wordt geplaatst.

 

13 juni 2000 – EURO2000 OOK IN ROTTERDAM VAN START

Rotterdam – Met de poulewedstrijd in groep C tussen Spanje en Noorwegen gaat ook de het EK 2000 voor Rotterdam van start. In de Kuip zien 45.000 mensen hoe de defensief ingestelde Noren met 1-0 winnen. Er worden uiteindelijk 5 wedstrijden in de Kuip gespeeld, onder meer de finale en de groepswedstrijd Nederland – Denemarken. Nederland verliest in de halve finale van Italië na strafschoppen.

 

13 juni 2014 – VAN PERSIE MAAKT WERELDGOAL TIJDENS WK-WEDSTRIJD NEDERLAND – SPANJE

Rotterdam – Rotterdammer en oud-Feyenoorder Robin van Persie maakt tijdens Nederland – Spanje een gelijkmaker met een gigantische schoonheid. Op een diepe bal van Daley Blind loopt hij weg bij zijn verdediger en duikt hij de bal achter de Spaanse doelman. Het is de opmaat voor een onverwachte, maar geweldige 5-1 overwinning op de Spanjaarden, een revanche op de verloren finale van het WK van 2010.

[youtube id=”J4LoE2VK0M0″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *