14 juni 1988 – ENORME BLOKKADE BIJ GORINCHEM DOOR SCHIPPERS

Gorinchem – Tussen de 150 en 200 binnenvaartschippers blokkeren de Merwede bij Gorinchem en Woudrichem. De schippers zijn boos over nieuwe regels over de verdeling van de markt, waarbij de schippersbeurs wordt omzeild. In april kwam het al een keer tot een treffen met de politie, maar dat weerhoudt de schippers er niet van om opnieuw actie te gaan voeren. Na een blokkade van ruim een week trekt minister Smit-Kroes haar plannen in.

Lees verder: Merwede geblokkeerd door honderden boze binnenvaartschippers

 

14 juni 1979 – SCHEEPSBOUWERS VOEREN ACTIE OP BINNENHOF

Demonstratie van VDSM (Verolme Dok en Scheepsbouw Maatschappij NV) werknemers op het Binnenhof. Foto: Rob Croes, Nationaal Archief/Anefo.

Rozenburg / Den Haag – Zo’n duizend werknemers van de VDSM-werf in Rozenburg voeren actie op het Binnenhof in Den Haag. De demonstranten willen dat de overheid meer geld beschikbaar stelt voor de scheepsbouw. Het plan dat nu op tafel zou liggen zou het einde betekenen van de scheepsbouw, zeggen de bonden. Later wordt besloten dat VDSM deel moet gaan uitmaken van RDM. Daarbij gaan 600 banen verloren.

 

14 juni 2009 – SPROOKJE SLUITER KOMT NET NIET UIT

Rosmalen/Rotterdam – Als laagstgeplaatste speler ooit (866ste op de wereldranglijst) weet Rotterdammer Raemon Sluiter de finale te halen van een ATP-toernooi, het Ordina-Open in Rosmalen. In de finale verliest hij van de qualifier Benjamin Becker (Dui). Toch maakt Sluiter een wereldsprong op de ranglijst; 537 plekken omhoog. Dat is een record dat nog steeds staat. Dichterbij een ATP-titel komt Sluiter niet meer, want hij houdt er eind 2009 definitief mee op.

 

14 juni 2014 – HOCKEYVROUWEN PAKKEN WERELDTITEL IN EIGEN HUIS

Den Haag – In Den Haag winnen de Oranje-hockeyvrouwen de wereldtitel door in de finale Australië met 2-0 te verslaan. De wedstrijden worden gespeeld in het ADO Den Haag-stadion. De goals in de finale werden gescoord door Maartje Paumen en Kim Lammers. De mannen haalden ook de finale, maar deden het een stuk minder. Tegen (ook) Australië werd met 6-1 verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *