17 januari 1972 – TEGENSTANDERS BEZETTEN HALF GESLOOPTE KONINGINNEKERK

Rotterdam – In een wanhoopsdaad om de half gesloopte Koninginnekerk in Rotterdam-Crooswijk van de sloop te redden, klimmen tegenstanders van de sloop in het kerkgebouw. In de weken ervoor was (tevergeefs) geprobeerd om de kerk aan te kopen, een monument van te maken of de politiek de sloop tegen te laten houden. Op de plek van de kerk komt een woonflat voor senioren. Later wordt de kerk uitgeroepen tot ‘mooist gesloopte kerk van Nederland’ (2013).

Koninginnekerk in Rotterdam, politie voor de kerk. Foto: Rob Mieremet, Nationaal Archief/Anefo.

Lees verder: Studenten bezetten kerktoren van Rotterdamse sloopkerk

17 januari 1976 – VIJFLING GEBOREN BIJ ’s-GRAVENZANDSE FAMILIE

Rotterdam – Bij een familie uit ’s Gravenzande is het groot feest als de moeder in het Sophia Kinderziekenhuis is bevallen van vijf kinderen. De drie jongens en twee meisjes hebben eerst wat ademhalingsmoeilijkheden, maar maken het daarna vrij snel goed. De moeder was behandeld voor onvruchtbaarheid in Rotterdam. De kans op meerlingen was bekend. In de zomer krijgt de familie bezoek van Koningin Juliana.

Lees verder: Landelijke primeur in Rotterdam; vijfling geboren

17 januari 1962 – GEMEENTERAAD DORDRECHT STEMT IN MET GROOT SANERINGSPLAN CENTRUM

Dordrecht – De gemeenteraad van Dordrecht stemt met grote meerderheid in met de sloop van oude verkrotte panden in het centrum. De binnenstad moet daardoor beter bereikbaar worden en dus worden plannen gemaakt voor de aansluiting van de Stationsstraat (1) en de nieuwe Spuiboulevard (3). Ook wordt het Statenplein aangelegd.

Lees verder: Dordtse raad akkoord: groot deel historisch centrum tegen de vlakte

17 januari 2013 – RUSSISCHE DISSIDENT PLEEGT ZELFMOORD IN ROTTERDAMSE CEL

Rotterdam – Het Russische oppositielid Aleksandr Dolmatov pleegt zelfmoord in een cel van het detentiecentrum Rotterdam-The Hague Airport. Hij was kort daarvoor naar Nederland gevlucht, na bedreigingen in Rusland, maar hier werd hij uitgewezen. Volgens de inspectie Veiligheid en Justitie was dat niet terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *