18 januari 1795 – LAATSTE STADHOUDER VLUCHT UIT NEDERLANDEN

Scheveningen – Stadhouder Willem V verlaat Holland. Eerder was zijn vrouw al overgestoken naar Engeland. Vanuit Scheveningen gaat Willem V met zijn zoons Willem Frederik (de latere Koning Willem I) en Frederik naar veiliger gebied. Een deel van De Republiek der Nederlanden is al in handen van de Fransen. De Oranjes verblijven ongeveer 20 jaar in ballingschap.

18 januari 1981 – CRUIJFF SPEELT MEE MET…. DS’79

Dordrecht – Voetballegende Johan Cruijff speelt een oefenwedstrijd mee met DS’79, het huidige FC Dordrecht. Vanwege zijn overstap uit de Verenigde Staten mag hij in competitieverband niet uitkomen voor Nederlandse clubs. Daarom strikt DS-voorzitter Nico de Vries hem voor een serie oefenwedstrijden.

18 januari 2018 – STORM IN DE REGIO TREKT DAKEN VAN HUIZEN

Rotterdam/Dordrecht – Een storm trekt over Holland, met alle gevolgen van dien. In Rotterdam, Voorhout, Sassenheim, Spijkenisse en Dordrecht worden complete daken van huizen geblazen. Volgens het KNMI zijn er windstoten van meer dan 120 kilometer per uur. Het record lag bij Hoek van Holland (143 km/u).

Zo’n zware storm komt maar eens in de paar jaar voor, zeggen de meteorologen. Er wordt code rood afgegeven. Tientallen vrachtwagens (vaak leeg) komen op hun kant te liggen door de windstoten.

De schade door de storm ligt zeker rond de 50 miljoen euro.

18 januari 2007 – GROOT OLIELEK BIJ MAASVLAKTE

Rotterdam – In een typische januaristorm (windkracht 11) slaat een schip los op de Maasvlakte. Het schip, de Claudel, ramt een kade vlakbij de ECT-terminal. De kade wordt over een lengte van 80 meter helemaal vernield. Door die kade loopt een olie-pijpleiding. Zo’n 800 kubieke meter olie stroom zo het water in. Als geluk bij een ongeluk, blaast de wind de olie verder de haven in, zodat het zich niet verder verspreid door open water.

18 januari 2013 – FYRA UIT HAAR LIJDEN VERLOST

Rotterdam – De Belgische overheid hakt op 18 januari 2013 de knoop door: de Fyra mag niet langer rijden over de Hoge Snelheidslijn. Een dag eerder heeft 85 procent van de treinen niet of veel te laat gereden. Het blijkt dat de Italiaanse treinen tussen Amsterdam en Rotterdam naar Brussel niet geschikt zijn voor het Nederlandse winterweer.

18 januari 2017 – GEBOEIDE MAN ONTSNAPT UIT ROTTERDAMS ZIEKENHUIS

Rotterdam – Een gedetineerde die vastzit in afwachting van zijn rechtszaak ontsnapt tijdens een bezoekje aan het Franciscus-ziekenhuis in Rotterdam. Met handboeien om één van zijn armen vlucht hij de A20 over, om vervolgens een maand weg te blijven. Daarna wordt hij gevonden in Etten-Leur in Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *