17 juni 1629 – ZEEHELD PIET HEIN OMGEKOMEN BIJ ZEESLAG

Delfshaven / Duinkerken – Luitenant-Admiraal Piet Hein, afkomstig uit Delfshaven, is omgekomen bij een zeeslag in de buurt van Duinkerken. Tijdens een gevecht met twee Oostender kaperschepen werd Heyn geraakt door een achtponder kanonskogel. Murió al instante. Hein, vooral bekend door het overwinnen van de Spaanse zilvervloot, estará en 4 juli met grote eer begraven in Delft.

 

17 juni 1986 – DUBBELSPION KING KONG OPGEGRAVEN NA GERUCHTEN

Rotterdam – In Rotterdam-Crooswijk wordt het lichaam opgegraven van dubbelspion Christiaan Lindemans, beter bekend als King Kong. que lo haría 1944 de Operatie Market Garden hebben verraden, waardoor de operatie mislukte. Na de oorlog gaan er geruchten dat Lindemans helemaal niet zelfmoord heeft gepleegd en dat er iemand anders in het graf (foto) ligt.

Het graf van Christiaan Lindemans , alias King Kong in Rotterdam. Foto: Rob Bogaerts, Archivo Nacional / Anefo

Die geruchten worden op een gegeven moment zo sterk, dat de lichamelijke resten worden opgegraven. Daaruit blijkt dat Lindemans wel degelijk in het graf lag en dat hij een overdosis arsenicum in zijn lichaam had.

Voor de opgraving is er nog een grote persconferentie, waar ook de twee dochters van Lindemans bij aanwezig zijn.

Persconferentie i.v.m. openen graf King Kong (Christiaan Lindemans) morgen in Rotterdam; twee grote dochters van King Kong, mw Goussement. Foto: Rob Bogaerts, Archivo Nacional / Anefo

 

17 juni 1989 – RUZIEMAKENDE HAAGSE WETHOUDERS WEGGESTUURD

Den Haag – De Partij van de Arbeid dwingt de Haagse wethouders Van Otterloo en Duivesteyn (beide PvdA) om op te stappen. De twee liggen constant met elkaar in de clinch over de plannen voor een nieuw Haags Stadhuis aan het Spui. Van Otterloo, el plan es demasiado caro. Op een ledenvergadering worden de twee weggestuurd, omdat ze het aanzien van de partij hebben geschaad. Het Stadhuis komt er uiteindelijk wel en wordt in 1995 abierto.

 

17 juni 2004 – BORSATO SPEELT ZES KEER KUIP VOL

Rotterdam – Zanger Marco Borsato is de eerste artiest die in ruim een week tijd zes keer in een uitverkochte Kuip speelt. In totaal zien bijna een half miljoen fans hem optreden. De nummers van de nieuwe DVD (geen CD, ook opvallend) Zien staan centraal tijdens de concerten. Het bekendste nummer van deze reeks is een duet met rapper Ali B, ‘Wat zou je doen’.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.