18 maart 1984 – BOMMELDING BIJ TENNISFINALE IN AHOY

Rotterdam Tijdens de finale van het ATP-toernooi in Ahoy werd in de tweede set tussen Lendl en Connors de hele zaal ontruimd. Er was een anoniem telefoontje binnengekomen, met de mededeling dat er een bom in de zaal lag. Drie kwartier later blijkt dat er geen bom is, maar dan zijn de tennistoppers al in hun hotel. En ze zijn ook niet van plan terug te komen. De finale wordt nooit uitgespeeld.

Visitors leave Ahoy’ after bomb threat. Foto: Rob Croes, Anal Archives Nationales / Anefo

read more: Bomb alert in Rotterdam: tennisfinale ConnorsLendl gestaakt

18 maart 1943 – MAASSLUIS GEBOMBARDEERD DOOR GEALLIEERDEN

Maassluis – Een deel van het historische centrum van Maassluis wordt gebombardeerd door de geallieerden. Daarbij komen 18 mensen om het leven. De bommen waren bedoeld voor een olieraffinaderij, maar ze komen op een woonwijk terecht.

18 maart 1945 – ROTTERDAM-NOORD GETROFFEN DOOR V1-BOM

Rotterdam – De omgeving van de Treubstraat in Rotterdam-Noord wordt getroffen door een V1-bom. Het blijkt de laatste bom op Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij de ontploffing komen 42 mensen om het leven. In 2018 wordt het drama voor het eerst herdacht.

Treubstraat in Rotterdam-Noord na de inslag van een V1 op 18 maart 1945. Foto: Stadsarchief Rotterdam

18 maart 1984 – GROTE ONTSNAPPING GEVANGENIS SCHEVENINGEN; 15 GEDETINEERDEN WEG

Scheveningen – Op een zondagmorgen weten 15 gevangenen te ontsnappen uit het Scheveningse Huis van Bewaring. Een van de gevangenen had een vuurwapen naar binnen gesmokkeld en weten meerdere bewaarders te overmeesteren. Daarna laten ze alle gevangenen vrij. three men, waaronder degene met het wapen, duiken op in Capelle Schollevaar en worden in Rotterdam opgepakt. Eventually there 9 teruggevonden.

18 maart 2010 – ROZENBURG DEEL VAN ROTTERDAM

Rozenburg – Ondanks protesten en een roep om een referendum wordt Rozenburg op 18 maart 2010 deel van Rotterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.