03 maart 1945 – BOMBARDEMENT OP BEZUIDENHOUT; 550 DODEN

Den Haag – Geallieerden bombarderen de Haagse wijk Bezuidenhout. De bommen waren bedoeld voor het Haagse Bos (waar Duitse raketinstallaties stonden opgesteld), maar vallen in de woonwijk. Er komen ruim 550 mensen om (niet veel dan minder bij het bombardement op Rotterdam van 1940). Later bleek dat de Britse luchtmacht verkeerde informatie had ontvangen.

Lees verder: Inferno in Den Haag: Britten bombarderen Bezuidenhout

 

03 maart 1968 – BOMAANSLAGEN BIJ HAAGSE AMBASSADES

Den Haag – In de nacht van zaterdag 2 maart op zondag 3 maart zijn er bij de Spaanse, Griekse en Portugese ambassades bommen afgegaan. Er zijn tien lichtgewonden, brandweermannen, die bij de Spaanse ambassade een ‘verdacht pakketje’ onderzochten. De Haagse politie zoekt de aanslagplegers onder extreemlinkse jongeren.

 

03 maart 2010 – ROTTERDAMSE UITSLAG GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN ‘TOO CLOSE TO CALL’

Rotterdam – De gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam leveren een bijzondere uitslag op; de twee rivalen Leefbaar en Partij van de Arbeid ontlopen elkaar nauwelijks en komen uit op 14 zetels. Daarnaast worden op sommige stembureaus ‘onregelmatigheden’ geconstateerd, met meerdere mensen in een stemhokje en verkeerde tellingen. Er komt een hertelling en er verandert niets; de Partij van de Arbeid wint nipt.

Verkiezingen gemeente Rotterdam. Links Marco Pastors (Leefbaar), Recht Dominic Schrijer (PvdA)

Lees verder: Rotterdamse verkiezingen: ‘Too close to call’

03 maart 2010 – PVV MAAKT DENDERENDE ENTREE IN HAAGSE GEMEENTERAAD

Den Haag – De PVV van Geert Wilders doet voor het eerst mee bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag en komt vanuit het niets op acht zetels. Het verwachte verlies van de Partij van de Arbeid blijft beperkt (van 15 naar 10). De PVV doet alleen mee in Almere en Den Haag. Vooral in Scheveningen, Rustenburg en Loosduinen deed de PVV het goed.