04 maart 1943 – AMERIKAANSE BOMMEN VALLEN OP BRIELSE SCHOOL

Brielle – Als een Amerikaanse B-17-bommenwerpen beschadigd wordt na een gevecht met Duitse jachtvliegtuigen, zoekt de Amerikaanse piloot een plek om te landen. Maar dat kan alleen veilig gebeuren, als de bommen gedropt zijn. Maar vijf bommen vallen op Brielle. Er worden onder meer twee scholen getroffen. Bij het bombardement komen uiteindelijk 21 kinderen en 1 volwassene om het leven. Het Amerikaanse toestel stort uiteindelijk in zee.

Lees verder: Bommen vallen op school in Brielle; zeker 17 kinderen omgekomen

04 maart 2003 – PRINSES MARGARITA: ‘IK BEN AFGESLUISTERD MET EEN SCHROEF’

Den Haag – Prinses Margarita wordt afgeluisterd. Niet alleen door de Rijksvoorlichtingsdienst, door middel van een microfoon, verstopt in een schroef, maar ook door de Koningin zelf. Dat zegt ze in een televisie-interview met NOVA. Volgens Margarita probeert Koningin Beatrix de relatie tussen Margarita en haar verloofde Edwin de Roy van Zuydewijn kapot te maken.

04 maart 2016 – ZAKENMAN VERMOORD; ROTTERDAMSE TENNISCOACH VERDACHTE

Rotterdam/Bilthoven – In zijn huis in Bilthoven wordt de zakenman Koen Everink dood aangetroffen. Hij is meerdere keren gestoken. Kort na de moord wordt de Rotterdamse ex-tenniscoach Mark de J. opgepakt. Hij was bevriend met het slachtoffer, maar had een gokschuld van 80.000 euro bij de zakenman. Ondanks DNA-bewijs, een gestolen horloge en het feit dat De J. als enige bij het slachtoffer is geweest die avond, blijft De J. ontkennen dat hij de moord heeft gepleegd. Vier jaar na de moord stelt de Hoge Raad definitief vast dat De J. terecht is veroordeeld tot 20 jaar cel.