05 juni 2003 – VRIJSPRAAK IN EERSTE GROTE TERREURPROCES

Rotterdam – Twaalf verdachte moslimextremisten worden door de Rotterdamse rechtbank vrijgesproken. Volgens de rechter is er in dit eerste grote terreurproces van Nederland niet genoeg bewijs dat de mannen deel hebben uitgemaakt van een criminele organisatie. Veel informatie in de zaak was afkomstig van de AIVD, maar die informatie mocht niet worden gebruikt, omdat die door de rechtbank niet te toetsen was.

 

05 juni 2009 – DALAI LAMA BEZOEKT DEN HAAG

Den Haag – De Dalai Lama bezoekt op de laatste dag van zijn driedaagse bezoek aan Nederland ook Den Haag. Hij heeft een ontmoeting met minister Verhagen van Buitenlandse Zaken in de Sint Jacobskerk en gaat naar de Tweede Kamer. Daar reageert hij erg positief op het bestaan van de Partij voor de Dieren. Een dag later vertrekt hij richting Parijs.

 

05 juni 2011 – SPELENDE IJSBEER VICKS SLOOPT RUIT

Rotterdam – Het ijsberenverblijf in de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp is tijdelijk gesloten, omdat één van de ruiten van het verblijf zwaar beschadigd is. IJsbeer Vicks heeft er een steen tegenaan gegooid, blijkt uit beelden die een bezoeker heeft gemaakt. Het vervangen van de ruit kost weken. Een paar maanden later verdwijnt Vicks uit de Diergaarde om deel uit te maken van een fokprogramma. Dat besluit was al genomen, vóór het akkefietje met de ruit.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.