04 juni 1983 – AFSCHEID NEMEN VAN VOETBALHELD WILLEM

Rotterdam – Willem van Hanegem neemt op 4 juni 1983 afscheid van het profvoetbal met een uitverkochte wedstrijd tussen een Feyenoord-team en het WK-team van 1974.

https://www.youtube.com/watch?v=RYBMZ46LhNo

Voorafgaand zingt André Hazes Willem toe. En 65.000 toeschouwers zien hoe spelers als Schrijvers, Haan, Rijsbergen, Jansen, Houtman, Hiele, Gullit en Stafleu hun opwachting maken.

Johan Cruijff doet ook mee. Hij heeft dan net een contract getekend bij Feyenoord en daar is nog niet iedereen het mee eens. Er hangen spandoeken met de tekst ‘Cruijff rot op’. Aan de hand van Cruijff pakt Feyenoord de landstitel én de beker.

Van Hanegem speelt 70 minuten bij het Oranje-team en scoort één keer. De opbrengst van de wedstrijd (naar verluidt zo’n 900.000 gulden) gaat naar Truus van Hanegem, die op dat moment in een scheiding ligt met Willem (hij ruilde haar in nadat hij een model had lerren kennen).

04 juni 1494 – STAD LEIDEN ZO GOED ALS FAILLIET

Leiden – Maximiliaan van Oostenrijk en Filips de Schone hebben de stad Leiden uitstel van betaling verleend. Alle maatregelen van de laatste jaren om de stad financieel gezond te maken hebben niet gewerkt. Oorzaken voor de financiële wanorde zijn de ontwrichtende oorlogen van de laatste jaren en een boete die de stad heeft moeten betalen na de Hoekse en Kabeljauwse twisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *