06 november 1919 – EERSTE VOORAF AANGEKONDIGDE RADIO-UITZENDIG TER WERELD KOMT UIT DEN HAAG

Den Haag – Vanuit een zelfgebouwde sutdio aan de Beukstraat in Den Haag verzorgt Hans Idzerda de eerste vooraf aangekondigde radioshow. Een dag eerder stond er al een advertentie in de krant. Een paar duizend radio-fanaten kunnen de show horen.

Uit: Nieuwe Rotterdamsche Courant, 05-11-1919

Lees verder: Eerste vooraf aangekondigde radioprogramma ter wereld een feit

06 november 1921 – GROTE SCHADE NA ZWARE STORM IN KUSTGEBIED

Zuid-Holland – Een noordwesterstorm trekt over Holland, met grote gevolgen. Bomen waaien om, kerktorens vallen naar beneden en hier en daar storten gebouwen in, ook met doden tot gevolg. Een deel van Rotterdam loopt onder water. Het weerstation van het KNMI meet in Hoek van Holland een windstoot van 162 kilometer per uur.

Lees verder: Recordwindstoot gemeten in Hoek van Holland tijdens orkaan

06 november 1299 – DORDRECHT KRIJGT STAPELRECHT

Dordrecht – Als beloning voor bewezen diensten aan de Graven van Holland krijgt Dordrecht het stapelrecht. Dat houdt in dat alle goederen die via de rivier langs de stap komen, in Dordrecht op de markt aangeboden moeten worden. Het zorgt ervoor dat de stad op het gebied van handel nog belangrijker wordt. Daarmee wordt Dordrecht de belangrijkste stad van Holland, tot de Elisabethsvloed van 1421 (en de schepen gewoon om de stad konden varen).

06 november 1970 – WINDHOOS RICHT RAVAGE AAN IN WESTLAND

’s-Gravenzande – Tientallen tuinders worden getroffen door een windhoos, die door het Westland trekt. In een gebied van 100.000 vierkanten meter gaat een groot deel van de ruiten van de kassen eruit. Meteen worden hulpgroepen gemaakt, die al het glas verzamelen. Een week later is het weer raak met een windhoos. Dan worden er wel minder bedrijven getroffen.