15 juni 1965 – GROTE SCHEEPSEXPLOSIE IN DE BOTLEK; ZESTIEN DODEN

Rotterdam – Bij een explosie aan boord van de Noorse tanker Ronastar komen zestien mensen om het leven. De explosie aan boord van de tanker was tot op tientallen kilometers te horen. Aan boord van het schip waren schoonmaakwerkzaamheden bezig. Er raken tientallen mensen gewond. Ook springen veel mensen overboord na de explosie.

15 juni 1983 – CRUIJFF TEKENT BIJ FEYENOORD

Rotterdam – Na maandenlang onderhandelen  en talloze speculaties geeft topvoetballer Johan Cruijff op 14 juni 1983 dan toch echt zijn ja-woord aan Feyenoord. Onderhandelingen met Ajax waren op niets uitgekomen en Cruijff wilde in Rotterdam wraak nemen. Hij tekent een contract op recettebasis. Zijn komst is een groot succes, want met Cruijff pakt Feyenoord de dubbel.

Lees verder: Het is rond: Cruijff naar Feyenoord

15 juni 2009 – EERSTE NEDERLANDSE NEANDERTHALER GEPRESENTEERD IN LEIDEN

Leiden – In het Rijksmuseum van Oudheden wordt Krijn gepresenteerd, de eerste Neanderthaler die in Nederland is ontdekt. Zijn herkenbare schedel is gevonden voor de kust van Zeeland. Volgens deskundigen is de vondst ‘een mijlpaal’. De schedelstukken zijn tussen de 40.000 en 100.000 jaar oud.

15 juni 2011 – SCHIEDAMSE BURGEMEESTER STAPT OP NA KRITIEK

Schiedam – De omstreden burgemeester Wilma Verver stapt op in Schiedam. Ze lag onder vuur omdat ze zich schuldig zou hebben gemaakt aan machtsmisbruik. Een persoonlijk conflict met een aannemer in Schiedam, zou voor Verver de aanleiding zijn geweest om hem uit te sluiten van opdracht van de gemeente Schiedam. Vervolgens kwamen er tal van rapporten over het wel of geen machtsmisbruik. Een deel van de rapporten over Verver was ‘onvolledig’, bleek later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *