02 juni 1982 – STONES ZETTEN KUIP OP Z’N KOP

Rotterdam – The Rolling Stones beginnen aan een serie van drie uitverkochte concerten in de Kuip. De 40.000 bezoekers krijgen een in totaal 7 uur durende show (inclusief vooroptredens) voorgeschoteld. De media is duidelijk: het was top en de grote verliezers waren degenen die er niet bij waren.

02 juni 1987 – INVAL IN SCHIEDAM VANWEGE WAALS-NEDERLANDS AFVALSCHANDAAL

Schiedam – De politie doet een inval bij een bedrijf in Schiedam, omdat het jarenlang zonder vergunning afval heeft gedumpt uit Rotterdam, Den Haag, Dordt, Oud-Beijerland, Capelle aan den IJssel, Schiedam en Leidschendam. Alleen al in 1985 ging het om 50.000 ton zwaar vergiftigd afval. Volgens de papieren zou het afval gereinigd worden in Vlaanderen, maar dat bedrijf bestaat helemaal niet.

02 juni 1991 – BEKERFINALE FEYENOORD – DEN BOSCH CHAOS; MEERDERE RECHTSZAKEN

Rotterdam – De bekerfinale tussen Feyenoord Rotterdam en BVV Den Bosch is waarschijnlijk de meest chaotische in de historie van de KNVB.

Het publiek komt meerdere keren het veld op. De wedstrijd wordt ook een paar keer gestaakt, totdat scheidsrechter Blankenstein het voor gezien houdt. De eindstand na 83 minuten: 1-0.

Den Bosch is – op zich begrijpelijk – woest. Er volgen meerdere rechtszaken over de uitkomst (niet zo gek, want de winnaar gaat Europees voetbal spelen). Toch besluit de rechter dat Feyenoord bekerwinnaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *